Reissukokemuksia

Matkan varrelta halutaan jakaa muillekin kokemuksia. Tulemme käymään monenlaisissa paikoissa ja jos haluat vinkata jonkun kohteen niin laita etusivun kautta viestiä tulemaan.

2022

Koljonvirta camping, Iisalmi

Ei se karavaanarin elämä aina auvoista ole. Tässä esittelemme nyt leirintäalueen jota emme missään nimessä voi suositella. Lukekaapa loppuun asti ja katsokaa kuvat niin ymmärrätte miksi.

Karavaanarin luetuin lehti eli Leirintäopas antoi ymmärtää, että tämä paikka olisi loistava paikka pysähtyä useammaksi päiväksi. Alueella olisi ravintola ja kahvila ja aktiviteetteja löytyy. Paikka olisi auki 1.6 alkaen ja tietenkin yleistä saunavuoroa pukkaisi 15-17.00.

Noh, ajoimme nuo tiedot mielessämme alueella jossa sattui olemaan vastaanotossa nuori poika joka toivotti tervetulleeksi ja sanoi että voimme itse valita paikkamme, mutta alaosassa olevat nurmikot(lue: heinikot) on vielä leikkaamatta. Otimme siis yläosiosta mukavan paikan ja leiri laitettiin kuntoon.

Tietenkin pitkän matkan jäljiltä piti huoltorakennuksen vessatiloihin tutustua. Monenmoista kestetään mutta jostain syystä ihmispissan haju on niitä mikä saa vähän nyrpistelemään. Haju oli melkoisen pistävä ja näköjään myös hyttysten mieleen sillä niitä tuolla vessassa myös riitti, kuten koko alueella. Vilkaisimme suihkutiloja ja sanotaanko näin, että jos laatat ovat valkoiset ja sauma-aine pitäisi myös olla niin tuolla ne saumat oli sitten mustat ja hajukin aika mellevä, selkeää hometta hyvin riittävästi, tuolla emme todellakaan käyneet suihkussa.

Saunavuoroa mietimme ja saatiinkin henkilökunnasta joku kiinni, mutta eipä ollut hänellä tietoa, hän soitti johonkin ja vihdoin selvisi että sauna käytäisiin laittamassa päälle ja olisi valmis 16.00 aikoihin. Ja olihan se, ainakin melkein. Lattiat aivan kylmät, ja saunakin haalea mutta saatiin se lämpenemään. Toinenkin porukka sentään kävi saunomassa, hekin saunaa olivat kyselleet. Olihan se saunan ympäristökin aika ronski, ei ollut polkua eikä tietä saunalle, ja siltakin oli hajonnut, onneksi ei ole syvä oja siinä.

Toisena päivänä alettiin huomaamaan, että porukka ajoi asuntoautoilla ja - vaunuilla paikalle, mutta moni lähti pois. Selvisi syykin, vastaanotossa ei ketään ollut ja viereisessä ravintolassa olleet henkilökunnat jäsenet eivät korvaansa lotkauttaneet vaikka näkivät että vastaanoton edessä on porukkaa. Laput tiskillä olivat vain suomeksi. Kuitenkin alueella oli vieraita Tanskasta, Ruotsista, Saksasta ja Virosta, että voisihan sitä vaikka edes englanniksi laittaa lappuihin myös infoa.

Aiemmin mainitsemani ravintola onkin hauska juttu. Leirintäoppaan tietojen mukaan kaiken piti olla auki 1.6 alkaen mutta eipäs ollutkaan. Henkilökunta illemmalla kyllä nosteli maljoja siellä ja tuli vieressä olleelle grillauspisteelle huomauttamaan omista juomista että niitä ei saisi anniskelu-alueella nauttia. Tämän he peruivat myöhemmin kun tiedustelimme että onko heillä sitten ravintola auki kun kerran anniskelu-alue on.

Kiertelyä ja kaartelua tuli kaikkiin kysymyksiin. Se alussa mainitsemamme poika kyllä oli ystävällinen ja kohtelias mutta ei hänkään yksin kaikkea voi tehdä.

Eräs episodi nähtiin kun eräs karavaanari olisi täyttänyt vesisäiliön huoltorakennuksen seinässä olevasta hanasta mutta eipä tuo hana toiminutkaan. Eikä siinä olisi kyllä letkuakaan ollut. Vilkaisimme huoltorakennuksen edessä ollutta kemssan tyhjennyspistettä. Eristämätön koppi jonka sisällä onneton vessanpytty, puhumattakaan hajusta joka kopperosta lähti.

Työtahti ei kolmen päivä visiitillä päätä huimannut. Nurmikkoa ei saatu leikatuksi kuin vähäsen, ja punkit viihtyivät hyvin alueella. Voi sitä koira-parkaa joka ilmeisesti paikan omistajien on, yksin vapaana tallustelee alueella, kerjäilee ruokaa ihmisiltä ja jättää jälkeensä läjiä sinne tänne.

Alaosiossa on ainoa tiskauspaikka ja sinne saa kävellä hyvän tovin. Kävimme katsomassa rakennusta jossa kokkauspisteet ja tiskauspaikka on. Eikä muuten käytetty mitään siellä. Linnunsontaa pöydillä ja koko olemus kuin 80-luvulla. Irtonaisia helloja, induktiotaso, tiputtava hana... ei tehnyt mieli koskea mihinkään. Myöhemmin kuulimme toisilta karavaanareilta että ei siellä toiminut yksikään keittolevy.

Entäpä ne aktiviteetit sitten? Minigolfrata oli ehkä joskus ollut kovakin juttu, nyt lähinnä laho. Roskaiset, rikkinäiset radat muistuttivat olemassa olollaan menneistä ajoista. Niiden takana sekajätelava odotti ilmeisesti täyttöä tai kuljetusta. Yksinäinen bajamaja hehkui ilta-auringossa. Polkuautot olivat enemmän ja vähemmän korjattavina parkkipaikalla joka oli hyvin sekavan näköinen.

Vastaanoton seinässä oli aluekartta joka vissiin onkin se ajantasaisin, sillä siitä oli teipattu yli minigolf, tanssilato,frisbeegolf/futis, jalkapallokenttä ja galleria. Se niistä huvituksista sitten. Ravintola ja kahvila olivat kiinni, aukeaisivat vasta 11.6(tätä emme tiedä onko totta)

Jos alueelle kuitenkin mielii ajaa, niin ajotie on kyllä asfaltoitu mutta koivut tai routa on saanut tien aika hurjaan kuntoon, joten autossa saa olla hyvä maavara ettei jää pohjasta kiinni. Toki se koirakin toisinaan saattaa maata tiellä esteenä että hissukseen on mentävä.

Kuulimme myös paikalliselta ihmiseltä jonka kanssa juttelimme, että ravintolan taso on ilmeisesti vähän huonontunut. Ruokaa saa odottaa pitkään. Tätä nyt emme voi todeksi todeta kun emme koko ravintolaa päässeet kokeilemaan. Koko paikasta jäi vähän kitkerä maku ja fiilis että tänne ei enää tulla toiste, toivomme toki että paikka ryhdistäytyisi ja voisi taas olla paikka jonne voisi mennä. Hyvä opetus kuitenkin siitä että ei ne Leirintäoppaan tiedot aina ajan tasalla ole.

Paksuniemi, Rääkkylä

 

Tämä paikka tunnetaan ehkä enemmän satamana mutta täällä on myös paikkoja karavaanareille joten suuntasimme tänne. Paikan saimme itse valita ja otimme sellaisen mihin oli helppo yhdistelmä peruuttaa. Sora/hiekkapohja oli monessa kohdassa, joissain oli enemmän ruohoa. Maisema oli järvellepäin ja ilta-aurinko laski samoihin suuntiin. Päivemmällä ripsi vähän vettä ja sitten aurinko paistoi, eli loistavat olosuhteet sateenkaarelle ja sen bongasimme, kuvaa vaan emme saaneet kun kännykät olivat vasta latautumassa. Ilta-auringon laskiessa oli näky mahtava, kuvakin piti toki ottaa mutta livenä näky oli huima.

Alue on melko laaja ja pienen matkan sai kävellä huoltorakennukseen jossa erikseen naisille ja miehille omat vessat, minikeittiö ja naisten vessassa löytyi pesukone ja kuivausrumpu, nämä koneet melko uudet ja mikä parasta, kuivausrumpu tulee samaan hintaan kun pesukoneen käyttö. Minikeittiö vähän vanhanaikainen, vedenkeitin sekä minihella oli. Suihkut löytyivät samaisesta paikasta. Aamulla saimme viileän suihkun, toki se herätti hyvin.

Satamaravintola aukeaa vasta 11.00 joten omat aamiaiset pitää olla jos herää aikaisin. Söimme parina iltana kanakorit ja lähtöpäivänä päiväaikaan jolloin otimme päivän kala-annoksen joka oli kuhaa. Maukas annos joka täytti vatsat hyvin.

Alueella on grillikatos ja puut saa kun pyytää avaimen puuliiteriin. Hyvin saimme grillattua kanansiivet ja ribsit. Rantasauna löytyy ja siellä on privaattiranta. Mukavat löylyt saunassa ja jos omat pesuaineet jäivät matkasta niin pukuhuoneessa on hyvä arsenaali tarjolla. Privaattiranta oli hiekkapohjainen, toki pidemmälle mennessä tulee jo isompia kiviä vastaan. Sinne jäi talviturkkimme ja olo oli freesi.

Kaiken kaikkiaan alue sopii pieneen levähdyshetkeen hyvin ja mikäli tasovaatimuksesi ei ole liian korkealla niin näilläkin palveluilla pärjää loistavasti. Yöt ovat rauhallisia ja päivälläkin rentoutuminen onnistuu hyvin. Käykääpä kurkkaamassa Paksuniemeä mikäli Rääkkylän suunnilla olette.

Taverna Tervanaru, Hamina

Hyvässä paikassa kannattaa käydä uudestaankin ja pitihän se testata vieläkö kokeilla on homma hanskassa.

Tällä kertaa maisteltiin hampurilaisia, koska huhu kertoo että ovat täällä kuulemma hirmuisen maukkaita. Annukka valitsi Aura Burgerin joka sisältää Aitolahden peruna-briossisämpylän, 180g naudanlihapihvin, aurajuustoa, valkosipulimajoneesia, viikunamarmeladia, rucola-salaattia, tomaattia sekä marinoitua punasipulia. Taija valitsi Nashville Hot Chicken Burgerin jossa on Aitolahden peruna-briossisämpylä, sriracha-voissa maustettua rapeaa broilerin paistileikettä, chipotle-ranch majoneesia, coleslaw-salaattia sekä maustekurkkua. Eipä tilatessa muistettu että täältä saa oikeasti kunnon kokoiset annokset ja otettiin lisukkeena ranskalaiset dipeillä.

Kun ruoka tuli pöytään niin kyllähän siinä heti tuli sellainen ohhoh-ilme meille. Hampurilainen on oikeasti iso ja meillä vielä ne ranskalaiset kaverina. Heti ensimmäinen haukku kertoi että näissä burgereissa on makua. Kaikkea on välissä niin sopivassa suhteessa keskenään että syöjän tehtävänä on pureskelun lisäksi nauttia gastronomisesta matkastaan.

Ranskalaiset jäivät vähän taka-alalle mutta toki vähän niitäkin piti maistaa ja olivat hyviä ja maukkaita nekin. Valitsemamme valkosipulidippi oli ehtaa tavaraa ja makunystyrät hykertelivät tyytyväisinä molemmilla. Burgereiden kanssa ruokajuomiksi valittiin peruslager Sandelsin muodossa sekä Crowmoorin kuiva omenasiideri. Varmoja valintoja mutta myös hyvin toimivia. Palvelu Tervanarussa on mukavaa ja ystävällistä, tänne on aina mukava palata ja tätä paikkaa voimme täydestä sydämestämme suositella kaikille.

Hamina Camping Pitkäthiekat

Haminaan reissattiin ja siellä menimme Camping Pitkäthiekat leirintäalueelle, jonne on Haminan keskustasta noin 6 kilometriä matkaa. Alue on luonnonmukaista mäntykangasaluetta ja meren ranta on aivan vieressä. Uimaranta on mukavan pehmeää hiekkarantaa ja lapsiystävällinen sillä hiekkaranta on matala ja nimensä mukaisesti pitkä. Rannalla on myös mukavia puisia lepotuoleja kiinteästi asennettuina joissa kelpaa ihastella maisemia ja päivittää ihonväriään kesäisemmäksi.

Leirintäalueella valitsimme paikan josta oli merinäköala. Jos tykkää rauhallisemmasta paikasta niin reunamilta löytyy sellaisia paikkoja myös. Mukavuutta lisää se, että alueella on tehty parannustöitä ja sähkötolpat on uusittu. Samalla on tehty vesiputkityöt ja samaisesta sähkötolpasta saa nyt myös juomaveden joten vaunulta/autolta ei tarvitse kävellä kannun kanssa pitkälle. Mukava lisä meidän mielestä.

Huoltorakennuksessa on keittiö sekä vessat ja suihkut ja invavessassa on pyykinpesukone ja kuivausrumpu maksua vastaan käytössä. Hintakin edullinen 3€/kone. Huoltorakennuksen päädyssä on kemiallisen wc:n tyhjennystila sekä jäteveden tyhjennyskaivo.

Alueella on vapaassa käytössä grillikatos. Puut/grillihiilet pitää olla itsellä tai niitä voi ostaa myös vastaanotosta.

Harrastusmahdollisuuksia on tarjolla mukavasti. Lintubongareille on lähistöllä Lupinlahden lintutorni. Torni on rakennettu kahteen tasoon. Ensimmäiseen kerrokseen pääsee invaluiskaa pitkin pyörätuolilla. Lupinlahti on hyvin monipuolinen lintulahti, jonka hallitsee varsin hyvin tornilta.  Vastaanotosta voi vuokrata sup-lautoja ja polkupyöriä. Ja rannalla tietenkin löytyy beach volley-kenttä. Itse ei näitä tällä reissulla kokeiltu, vesikin oli vielä niin viileää että talviturkki jäi vielä päälle.

Aivan meren rannalla on kaksi saunaa, iso sekä pieni, molemmista pääsee pulahtamaan mereen. Leirintäalueen asukkaille hintaan sisältyy kesäaikana aamusauna Isossa saunassa jossa erikseen naisten ja miesten vuorot. Muina aikoina saunaa voi varata yksityiskäyttöön, Ison saunan vuokra 25e/h Pikku sauna on varattavissa joka päivä aamusta iltaan eikä hintakaan hirvitä: 20e/h.

Kesäsesongin aikana päärakennuksen ravintolassa voi syödä buffet-aamiaisen ja keittiö on auki 11-19 jolloin voi syödä muita ruokia. Päärakennuksen tiskillä kannattaa muuten vilkaista lampunvarjostimia, ovat aika hauska yksityiskohta.

Alue oli mukavan rauhallinen ja siisti. Lauri-Matilda oli helppo peruuttaa omalle paikalleen, joka oli mukavan tasainen. Meren tuoksu ja lintujen laulu rauhoitti mielen. Voimme lämpimästi suositella Hamina Camping Pitkäthiekat jos Haminan suunnilla olette käymässä.

2021

Taverna Tervanaru, Hamina

Koska pidämme hyvästä ruuasta, miellyttävästä miljööstä ja mahtavista persoonista, haluamme tuoda tietoisuuteenne ruokapaikan, miksei myös seurustelupaikan, joka ansaitsee tulla huomatuksi. Nämä kaikki kriteerit täyttää Taverna Tervanaru Haminassa.

Olimme kuukauden verran työharjoittelussa Haminassa ja toisinaan halusimme pientä irtiottoa arkeen ja niinpä tutustuimme esimerkiksi Tervanaruun. Kun kävimme syömässä täällä ilta-aikaan niin päätimme syödä vähän tuhdimmin. Itse valitsin ribbsit ja Taija päätyi hot wingseihin. Oli muuten annoksilla kokoa ja makua ladattu niin että makunystyrät pyörivät kuin tuulimyllyn lavat tuulessa.

Ribbsit olivat meheviä ja liha irtosi kuin itsestään luista. Seesaminsiemenet ja ruohosipuli antoivat oman pikku twistinsä. Bbq-kastiketta oli kerrankin hyvin, ja maku oli todella hyvä. Lisänä oli maalaisranskalaiset, jotka olivat nekin hyviä sekä coleslaw-salaattia jossa oli juuri sopiva purutuntuma, ei lainkaan lötköltä maistuva vaan sopivan napakka. Kaikki meni parempiin suihin. Taijan hot wingsit olivat sopivan tulisia, ei liikaa eikä liian vähän. Makua sopivasti ja mehukkuutta löytyi. Dippi oli todella hyvää, porkkanat sopivat hyvin sen kanssa. Taija itse ei tykkää selleristä eikä niitä syönyt mutta autoin asiassa ja napostelin niitä. Sopi muuten ribbsien kanssa sellerin maku.

Juomapuoli Taverna Tervanarussa on sopivan laaja ja lisäpiste tulee siitä että valikoimasta löytyy pienpanimon tuotteita. Itse maistoin muun muassa Takatalo & Tompuri Breweryn Kylmäsavulageria, mukavan makuista tämäkin. Brooklyn breweryn Ipa on jo vanha tuttu mutta jos sinä et ole sitä vielä maistanut niin maista ihmeessä. Toinen mitä kannattaa kokeilla täällä on jallugingerale.

Piipahdimme täällä syömässä myös Rompetori-päivänä kun alkoi satamaan, sattui olemaan lauantai ja lounas-aika. Tarjolla oli lohikeittoa ja oli muuten erittäin hyvää. Pisteitä annamme ronskin kokoisista paloista, keitto ei todellakaan ollut mitään mössökeittoa. Ja hintaan kuului tottakai vielä kahvitkin. Poikkea käymään jos Haminan suunnalla käyt.

Miljöö on miellyttävä ja paikassa voi istua niin sisällä kuin ulkonakin. Meren läheisyys luonnollisesti lisää tuulisia hetkiä mutta siltä pääsee suojaan lasiterassillekin. Sisätilat ovat kaikin puolin siistit ja naissiakkaat ilahtunevat vessan varusteista. Palvelu on mukavaa ja ystävällistä. Ruuhka-aikoina voi joutua jonkin aikaa ruokia odottamaan mutta jos sinulla ei ole kiire niin kannattaa odottaa, ruoka on sen arvoista. Suosittelemme käymään lämpimästi.

Taverna Tervanaru

 

Ravintola Vaakku, Kotka

Tänne päädyimme ihan siksi, että Taija tiesi paikan ja halusi näyttää minullekin tämän. Pelkästään tänne tuleminen oli jo sinänsä mukava kokemus, sillä tänne tullaan noin 10 minuutin matkan verran veneellä. Kyseessä on siis saariravintola Kotkan Varissaaressa.

Perille päästyämme kävelimme suoraan Vaakkuun. Päätimme että syödään nyt pitkän kaavan mukaan vapaapäivän kunniaksi. Alkudrinkiksi otettiin appelsiiniset grogit, joka oli aika mukava aloitus ruuan odottamisen ajaksi.

Otimme yhteiseksi alkuruuaksi sinisimpukkapannun, jossa oli valkosipuli-chiliöljyä kera talon leivän. Maku oli hyvä ja sinisimpukat maistuivat hyviltä. Leipä oli juuri sopiva tähän tarkoitukseen, ei liikaa makua mutta juuri sopiva öljyn imeyttämiseen jossa makua oli hyvin.

Pääruuaksi tilasimme päivän kalaa joka sattui sopivasti olemaan kuhaa. Sitä salaa toivoin että olisi. Kun saimme pääruuat eteen, totesimme yhteen ääneen että nyt on kalaa runsaasti lautasella. Kolme isoa palaa kalaa ja siihen lisukkeet päälle. Annoksessa oli voissa paistettua kuhaa, rapu-voikastike, satokauden kasviksia sekä uutta perunaa. Kala oli oikein maukasta, kastike oli hieman pettymys koska se olikin tehty lämminkuppi-seokseen. Olisimme odottaneet oikeampaa makua. Kasvikset olivat oikein sopivat annokseen. Hyvä italialainen kuiva valkoviini kruunasi pääruuan.

Jälkiruuaksi tilasimme k-18 Baileys Deluxe ice cream. Vaniljajäätelöä jossa oli Baileysiä sekä mustikoita. Maku oli yllättävän hyvä vaikka Baileys ei oma henkilökohtainen suosikkini olekaan.

Ruokailun jälkeen kävimme kävelemässä saaren ympäri, ja istuimme hetken kallioilla veneitä katselemassa kuohuviiniä siemaillen. Kelpasi siinä auringonpaisteessa nautiskella.

Palasimme vielä Ravintola Vaakkuun ja otimme mansikkaisen margaritakannun. Oli hyvää, vaikka kuva ei sille oikeutta teekkään.

Kaiken kaikkiaan Ravintola Vaakku oli ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Miljöö oli mukavalla tavalla erilainen ja ruokakin oli hyvää. Joten tätäkin paikkaa voimme lämpimästi suositella kun jotakin erilaista haluat kokea.

Ravintola Vaakku

SFC Purho, Hamina

Lauri-Matildan ollessa edelleen remppakaaoksessa koululla, päätimme lähteä old school-meiningillä tutustumaan Haminan Pyhällöllä olevaan SFC Purhoon oikein teltan kanssa. Auto pakattiin ja nokka kohti Purhoa. Piipahdettiin hakemassa helppo lounas pitsan muodossa Haminan keskustasta ja köröteltiin jonkin matkan päässä olevalle leirintäalueelle. Ilmoittauduttiin ja reteästi sanottiin että telttailemaan tultiin. Oltiin ainoat telttailijat kyseisenä hetkenä. Ensin toki pitsa syötiin jotta jaksaa leirin pistää pystyyn. Ja ei kun hommiin....paitsi että se teltta jäi sitten Pieksämäelle. Kesäaikaa kun elettiin niin ajateltiin että kyllähän se yksi yö menee taivasallakin mutta vastaanotossa ollut isäntävuorolainen sanoi että he järjestävät lainateltan ja näin tapahtui. Komea 5-hengen teltta tuli ja olimme ällistyneitä kuinka hyvää huolta meistä pidettiin.

Tutustuimme alueeseen ja paljon asuntovaunuja ja -autoja oli paikalla. Paikka on hieman rinnemäinen mutta tasoitettu paikkojen kohdalta, puustoa on suht mukavasti ympärillä ja järvi on aivan likellä. Hiekkatiet menevät alueella kauttaaltaan ja tietysti hiekkaranta löytyy. Rannalta löytyy omat saunatilat miehille ja naisille. Ehdoton suosikkimme oli kuitenkin telttasauna joka lämpeni illalla ja toimii uimapukusaunana kaikille. Löylyt olivat hyvät, joskin vinkkinä kerrottakoon että aivan kiukaan lähellä voi olla jopa liiankin kipakat löylyt. Ulkosuihku löytyi telttasaunan vierestä.

Uimaranta oli kovassa käytössä helteiden aikaan ja siellä olimme itsekin useita kertoja päivässä. Laiturilta oli helppo mennä uimaan ja alussa oli hiekkapohjaa sekä kalliota kunnes alkoi olla itselle liian syvää. Vesi oli hyvin lämmintä vaikka järvessä useita lähteitä onkin. Talvella kuulemma avantokin löytyy täältä, ehkä sitä joskus pääsemme kokeilemaan.

Toimistorakennuksesta löytyivät vessatilat ja suihku, kaikki oikein siistissä kunnossa. Tiskauspaikka löytyy sieltä myös ja muutakin ajanviettojuttua siellä oli, niitä emme nyt kokeilleet. Grillipaikka ja savustuspaikka sekä grillikota nähtiin mutta metsäpalovaroitusten myötä niitä ei käytössä ollut.

Yksi syy miksi tänne tulimme käymään, oli se, että täällä oli rokkitreffit. Kuokkavieraat esiintyivät alueella olevassa Puuhapirtissä josta löytyy muuten myös wc-tilat sekä tiskauspaikka. Myöskin pieni pubi sieltä löytyy ja tapahtumien aikaan se on siinä auki. Seuraavana päivänä oli myynnissä nyhtöpossuburgeria ja pitihän sekin testata. Ja oli maukasta.

Alue vaikuttaa mukavalta ja porukan keski-ikä on vähän nuorempaa kuin yleensä. Saimme monta tuttua lyhyessä ajassa ja varmasti tulemme Lauri-Matildan kanssakin käymään täällä. Voimme lämpimästi suositella käymään SFC Purhossa.

SFC Purho

Kommee Kurki, Sastamala

Tämä reissu tehtiin ilman Lauri-Matildaa 3.6.2021 mutta halusimme ehdottomasti kertoa tästä paikasta. Olimme puumajoituksessa yhden yön ja kokeilimme myös kärrysaunaa. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen paikka kokonaisuudessaan!

Kun saavuimme perille, paikan emäntä Anja otti meidät avosylin vastaan ja opasti meidät ihanan satumetsän läpi puumajoituksen luokse. Saimme kattavan perehdytyksen puumajoituksesta. Saimme ihanan makuiset tervetulomaljat ja meille näytettiin missä niin sanottu ruokakomero on. Sieltähän löytyikin sitten reilusti lähdevettä ja mukava snack-kori jonka antimia maistelimme myöhemmin.

Illalla saunoimme ja kärrysauna antoi muhkeat löylyt. Onneksemme metsäpalovaroitusta ei ollut joten saimme grillata nuotiolla mitä halusimme. Hetken nautimme vain pelkän tulen katsomisesta. Yöllä muutaman kerran linnut herättivät äänekkäällä keskustelulla mutta uneen vaipui nopeasti uudelleen. Puissa kiinni oleva teltta tuntui hauskalta kun vähän liikahti, vähän kuin trampoliinilla olisi pötkötellyt. Aamulla unet hieman venähtivät, ei kuitenkaan haitannut sillä aikataulu oli leppoisa. Söimme rauhassa aamiaisen, joka oli odottamassa lähellä puumajoitusta. Croisantti ja leipäjuusto oli maukasta. Kahviakin oli runsaasti. Saimme nähdä paikan nimikkolinnutkin suolla tepastelemassa, kurkipari rauhalliseen tahtiinsa söi omaa aamiaistaan pikkulintujen sirkutellessa lähistöllä.

Puumajoitus on hieman sivummalla pääpihasta, jossa myös mökkimajoitusta on, silti tuntui että olimme aivan omissa maailmoissamme. Mieli lepäsi ja stressi katosi. Voimme erittäin lämpimästi suositella tätä paikkaa kaikille.

Kommee Kurki