Erään asuntovaunun tarina

Morjens. Tämä blogi kertoo yhden asuntovaunun tarinan, jonka vaiheita voit seurata valikosta löytyviltä lisäsivuilta. Kun vaunu saadaan valmiiksi, pääsette seuraamaan matkaamme ja kuulette mitä reissuillamme tapahtuu. Annamme myös suosituksia paikoista, joissa kannattaa käydä.

Tämä asuntovaunu sai kutsumanimekseen Lauri-Matilda C. Kyseessä on Munsterland Luxus 590 vuosimallia -89. Hauskojen sattumusten jälkeen keulavaurioinen Lauri-Matilda tarttui matkaan Haminasta ja tuotiin Pieksämäelle jossa sille tehdään täydellinen kuntoremontti. Ja tarkoitamme todella sitä. Sisäosasta purettiin kaikki pois. Eristeet ja vanerit uusittiin lattiasta, katosta ja seinistä. Sitten rakennettiin sisäosat uusiksi. Nyt meneillään sisustus ja viimeistely. Tätä matkaa voit seurata tästä blogista. Valikosta löytyy enemmän tietoja eri vaiheista, purkutöistä kasaamiseen sekä muita mietintöjä matkan varrelta.

Taustatietoa meistä remppaajista. Tätä blogia kirjoittaa enemmän Annukka ja mukana menossa myöskin Taija. Yhdessä opiskelemme rakennusalaa ja tätä asuntovaunua käytämme myös näytön suorittamiseen. Tästä siis saamme suoritettua korjausrakentamisen näytön.

Pyrimme laittamaan tänne mahdollisimman paljon juttua ja kuvia miten projekti etenee ja toivomme että tästä voisi olla iloa, miksei jopa hyötyä jollekin joka samanlaisesta projektista haaveilee, tai mahdollisesti on jo aloittanutkin samanmoisen urakan. Ja jos jotakin kysyttävää tulee, laita rohkeasti viestiä tulemaan.

Lauri-Matildan värimaailma tulee olemaan sisäpuolelta värikäs. Onneksemme Pieksämäellä on Pieksämäen Sisustus-Piste josta löysimme juuri sopivat värit maalisävyistä sekä vinyylimaton jonka kuosi miellytti meitä. Palvelu liikkeessä on erittäin ystävällistä sekä asiantuntevaa ja tilattavat tuotteet tulivat nopeasti. Voimme lämpimästi suositella käymään Pieksämäen Sisustus-Pisteellä.

Rautakaupat ovat aina olleet yksi lempikaupoistamme, ja täällä Pieksämäellä olemme keskittäneet ostomme Ysirautaan, koska palvelu on ollut erinomaista ja ystävällistä myös naisasiakkaille. Jos jokin on askarruttanut niin myyjät ovat auttaneet selvittämään asian. Voimme lämpimästi suositella, jos tarvitset hyvän rautakaupan palveluja, valitse Ysirauta Rautanet.

Muun muassa näitä haemme Ysiraudasta.

Lauri-Matilda katsastettu

Omat tuparit :)

Alkaa olla kotoisaa

Lauri-Matilda 6.4.2022

Tänään pelattiin vähän tetristä koululla. Piti siirtää vaunu toiselle puolelle hallia jotta isot kopit saadaan kuljetuslaveteille nostettua. Samalla nähtiin miten Lauri-Matilda sulavasti soljui eteenpäin lumisessa maisemassa. Pieniä viimeistelyjä tehdään ja kohta päästään katsastamaan vaunu. Sen jälkeen onkin jännä nähdä mihin matkamme jatkuu.

Pieksämäen Sisustus-Piste ja värisävyt jotka vaunuun tulevat.

Tarramesta.fi hoitaa tyylikkäästi tarra-asiat kuntoon. Suosittelemme lämpimästi.

Työmaa 16.3.2022

Työmaa 1.12.2021

Työmaa 11.11.2021

Työmaa 17.6.2021

Työmaa 19.5.2021

Työmaa 5.5.2021

Lauri-Matildan vappuilme.

Työmaa 13.4.2021

Vilkaise miltä työmaa näyttää. 3.2.2021.

Lauri-Matilda ennen purkutöitä.

16.11.2020 saatiin Lauri-Matilda koulun lämpimään halliin. Purkutyöt päästiin aloittamaan ja päästiin toteamaan heti ensimmäisten kaappien kohdalla että niittejä ja ruuveja on käytetty suorastaan yltiöpäisesti. Purkutöistä tulee niin hauskat että voi pojat!

7.12.2020. No niin, vallitsevan koronatilanteen myötä tuli sitten tieto, että siirryttiin etäopetukseen. Tarkoittaa sitä, että Lauri-Matilda odottelee tammikuuta. Ennen sitä emme pääse remontoimaan koululle. Harmitus on suuri, mutta käytämme tämän ajan tekemällä mitä voimme. Pehmusteet voidaan päällystää ja muutenkin voimme edistää projektin etenemistä. Kannattaa siis seurata mitä me keksitään. 

Muutama ihmettely on tullut, mitä tuo C-kirjain tarkoittaa Lauri-Matildan nimessä. Noh, paljastetaan se kaikille. Eli sehän tarkoittaa Covid-19. Eli alkukirjaimista muodostuu LMC. :) 

31.12.2020. Suunnitelmia hiottu ja ensi vuoden puolella aletaan hankkia tavaraa Lauri-Matildalle. Nyt on hyvä toivottaa oikein hyvää Uutta Vuotta 2021, toivotaan että kaikki kääntyy parempaan suuntaan ja saadaan taas jatkaa tämän projektin parissa.

4.1.2021. Pitkästä aikaa päästiin takaisin projektia jatkamaan. Kuvia laitettu näille sivuille.

7.3.2021. Takana talvilomaviikko ja yllätys yllätys, edessä 3 viikon koronatauko koulusta. Eli ei päästä taaskaan kunnostamaan Lauri-Matildaa. Tällä erää teimmekin sen vuoksi niin, että otettiin kaikenlaista pientä kotiin mukaan ja kunnostellaan niitä tässä. Kannattaa siis käydä kurkkimassa täällä, sillä pidämme teidät kyllä ajantasalla.

12.4.2021. Pääsimme jälleen projektin kimppuun koululle. Purkutöitä ei enää ole joten voimme keskittyä rakentamiseen.

23.6.2021. Pieni tauko koittaa työmaalla. Ollaan kuukausi muissa remppahommissa ja sitten jatketaan Lauri-Matildan parissa.

16.8.2021. Työt pääsivät jatkumaan jälleen.

22.10.2021. Syyslomaviikko alkoi, levähdetään hetki ja ladataan akut, jaksetaan sitten taas ahertaa.

11.1.2022. Joululoman jälkeen ollaan ehditty vähän tekemään vaunun parissa töitä.Tällä hetkellä sähkötyöt meneillään ja itse opiskellaan laatoitustöitä niin ei hirveästi saada juttua tänne tehtyä mutta jotain pientä kuitenkin.

25.2.2022. Ensi viikolla meillä on talvilomaviikko. Vaunulla ei mahdottomia enää tehtävänä mutta jonkun verran kuitenkin ennen kuin valmiiksi saadaan. Lisäksi ollaan tehty asiakastilaustyötä niin oma projekti on saanut hengähtää.

Alla olevan lomakkeen kautta voit laittaa viestiä tulemaan. Palautetta, vinkkejä ja vaikka vain terveisiä. :)

Nimi*
Sähköpostiosoite*
Viesti*